Bitcoin ralli voi johtua tarjonnan kriisistä Kiinassa

Bitcoinin hintojen nousu voi johtua yhtä paljon tarjonnan kuivumisesta kuin kysynnän kasvusta.

Että kiinalaiset kaivostyöläiset kamppailevat myydä salauksensa tavoilla

Tämä johtuu siitä, että kiinalaiset kaivostyöläiset kamppailevat myydä salauksensa tavoilla, jotka saisivat heille kaivattua käteistä nopeasti, kun hallitus ryhtyy paikallisiin pörsseihin.

„Tarjonnan puute on ruokinnut tämän rallin trendikkyyttä erittäin hyvin, ilman kaivostyöntekijöille tyypillisiä suuria myyntihintoja“, Singaporessa toimiva kauppayhtiö QCP Capital totesi Telegram-kanavallaan.

QCP: n tulkinta rallista on yksinkertaisempi ja vähemmän jännittävä kuin jotkut muut suositut selitykset, joissa mainitaan makrotekijöitä, kuten suojauksen kysyntä raha- ja verotukselliselta kurinalaisuudelta, lähestyvä inflaation nousu kehittyneessä maailmassa ja tuottojen etsiminen ensisijaisina syyt hintojen nousuun.

Kaivostyöläiset käyttävät enimmäkseen käteistä ja purkavat bitcoin-osuutensa markkinoille melkein päivittäin rahoittamaan kulut, lähinnä sähkökustannukset, jotka maksetaan paikallisessa valuutassa (juanissa, jos kyseessä ovat Kiinassa toimivat). Se tekee kaivostyöläisistä jatkuvasti myyjiä, ja heidän toimintansa vaikuttavat markkinahintaan.

Kiinalaiset kaivostyöläiset, jotka hallitsevat yli 70% bitcoin hashrate- tai kaivosvoimasta, ovat kuitenkin kohdanneet haasteita selvittäessään salakirjoituksensa käteistä varten, koska monet löytävät pankkitilit ja kortit jäädytettynä osana Kiinan hallituksen valtakunnallista televiestintäpetosten torjuntaa ja rahanpesu kryptovaluutta-sopimusten kautta.

Tällä hetkellä 74 prosentilla kaivostyöläisistä on vaikeuksia selvittää tilansa sähkön kustannusten kattamiseksi, kiinalainen salausvalvoja Wu Blockchain mainitsi Weixin-blogissaan QCP Capitalin mukaan. Thomas Heller, entinen F2Pool-kaivosaltaan globaali liiketoimintajohtaja ja nyt kaivos- ja mediayhtiö HASHR8: n operatiivinen johtaja, vahvisti kiinalaisten kaivostyöläisten ahdingon aiemmin tällä viikolla sanoen, että kiinalaisten kaivostyöntekijöiden on tällä hetkellä „haasteena“ muuntaa bitcoin ja sitoa Käteinen raha.

Teollisuus on kärsinyt siitä lähtien, kun Kiinan viranomaiset alkoivat jäädyttää pankkitilejä kesäkuussa, ja tilanne on pahentunut parin viime kuukauden aikana.

„Kaivosaltaat myivät suuria bitcoin-palasia syyskuun alussa vaihdon kautta, mutta tämä pysähtyi hätäisesti, kun heidän viimeisiin jäljellä oleviin rampin ulkopuolisiin keinoihinsa vaikutettiin pidättämällä suuria vaihto-päitä, kuten Star Xu ja muut [käsikauppa] välittäjät ”, QCP Capital sanoi.

Kaivostyöntekijä myi bitcoin matalammaksi, suunnilleen 12 000 dollarista 10 000 dollariin QCP Capitalin mukaan. Tarjonta kuitenkin loppui, kun kryptovaluutanvaihto OKExin tilit jäädytettiin lokakuussa.

Se yhdistettynä lisääntyneeseen institutionaaliseen osallistumiseen tai suuriin ostoihin spot-markkinoilla loi tarjonnan kriisin, mikä mahdollisti liioitellun nousun.

Bitcoin kaupankäynnin arvo on tällä hetkellä 17 700 dollaria, mikä tarkoittaa yli 140%: n vuotuista voittoa. Hinnat ovat lyhyitä 2500 dollaria ennätyskorkeudesta, lähes 20 000 dollarista, joka saavutettiin joulukuussa 2017.

Ralli liikaa?

Jyrkään hintojen nousuun liittyy usein suuri rahoitusrahoituksen nousu, mekanismi, jota pörssit tarjoavat ikuisia (futuurit ilman voimassaolon päättymistä) markkinoiden tasapainottamiseksi ja ikuisten hintojen ohjaamiseksi kohti spot-hintoja.

Rahoitusaste on positiivinen tai pitkät shortsit, kun ikuiset käyvät kauppaa korkeammalla kuin spot-hinta, mikä osoittaa vahvempaa ostopaineita. Vaihtoehtoisesti, kun ikuisesti käydään kauppaa alennuksella spot-markkinoilla, rahoitusaste on negatiivinen ja shortsit maksavat rahoitusta pitkille.