Bitcoin Price Analyst zegt dat dit een grote BTC-daling in het derde kwartaal van 2020 kan voorkomen.

De prijs van Bitcoin daalde voor de tweede keer in één week tijd onder de $9.000, maar de opwaartse trend van BTC kan worden volgehouden ondanks een historisch gezien bearish Q3.

De prijs van Bitcoin (BTC) is in de afgelopen twee maanden in totaal acht keer onder $9.000 gezakt. Toch heeft het zich met kracht hersteld na elke terugtrekking.

Volgens een pseudonieme cryptoanalist zou Bitcoin zijn opwaartse trend kunnen volhouden als het het 200-daagse voortschrijdend gemiddelde (DMA) terughaalt. De analist, bekend als CryptoKea, zei:

„BTC brak de onderste band van het bullish channel een paar dagen geleden. Is de stijgende trend in gevaar? Imho, zolang de prijs zich snel herstelt tot boven 1,1x de 200 DMA (momenteel bij 9.234 dollar en stijgend), zou de stierentrend intact moeten blijven.“

De DMA is een voortschrijdend gemiddelde dat typisch wordt gebruikt in technische analyses om de trendrichting en potentiële omkeringen te zien.

Waarom het $9.200 ondersteuningsniveau de sleutel is voor Bitcoin in de nabije toekomst

Sinds 13 mei heeft het $9.200-niveau als een sterk steunpunt voor Bitcoin gefungeerd. Hoewel BTC eind mei tot $8.600 daalde, herstelde het zich snel tot $9.200.

Op de korte termijn zijn er twee niveaus die de toekomstige trend van Bitcoin zouden kunnen bepalen: $9.000 en $9.200. Als beide niveaus intact blijven, is er een mogelijkheid dat BTC zich herstelt en een nieuw gevonden opwaartse trend ziet.

Maar als $9.000 en $9.200 bevestigd worden als weerstandsniveaus, verwachten traders een correctie in het derde kwartaal.

De prijs van Bitcoin kan dalen tot onder de steunniveaus en nog steeds zijn momentum terugwinnen als het zich snel herstelt. In de eerste week van mei bijvoorbeeld, schommelde de prijs van Bitcoin rond de $9.000. Het handelde boven de 200 dagen DMA, boven $8.800.

Uiteindelijk, toen de prijs van Bitcoin boven de centrale DMA bleef, steeg het tot $10.440. BTC verwierp op een belangrijk meerjarig weerstandsniveau, maar het zag een sterke rally op korte termijn.

De analist zei destijds:

„BTC houdt standvastig boven 1,1x de 200 DMA, dat is de steunlijn van het bullish channel (geel). Als de koers klaar is voor een aanhoudende, bullish uptrend en de geschiedenis zich zou herhalen, zou de koers in dit kanaal kunnen blijven voor >1 jr, huidige range: $8,8k-$13,6k.“

Op dezelfde manier zijn er twee potentiële scenario’s voor Bitcoin in de komende weken. Ten eerste beweegt de Bitcoin terug boven $9.234 en begint een opwaartse beweging naar $9.500 en $9.900. Ten tweede wijst Bitcoin duidelijk $9.200 en $9.000 af, wat bevestigt dat het beide als weerstandsniveau’s daalt naar de $8.000.

Welk scenario is waarschijnlijker?

Beide scenario’s zijn nog steeds zeer waarschijnlijk, vooral gezien het feit dat het volume laag is tijdens het weekend. De prijs van Bitcoin daalde kortstondig onder $9.000 op 5 juli, maar het lage volume maakt BTC kwetsbaar voor onverwachte prijspieken of terugtrekkingen.

Eén variabele zou de prijsontwikkeling van Bitcoin op korte termijn kunnen doen schommelen in de richting van een correctie. Dat is de herhaalde onderbreking onder $9.000 in de afgelopen week. Wanneer een cruciaal steungebied vele malen wordt doorbroken, verzwakt het niveau en verhoogt het de kans op een neerwaartse trend.