Bitcoin faller over 5% til $ 22 200 etter

Bitcoin faller over 5% til $ 22 200 etter å ha truffet $ 24 000 rekordhøyder i løpet av helgen

Prisen på bitcoin har stupt med over 5%, to dager etter at flaggskipskryptovalutaen satte en ny heltidshøyde over $ 24.000. Under det siste eksplosive rallyet satte bitcoin rekordhøyder etter Bitcoin Profit nye rekordhøyder, og nådde den nåværende ATH-høyden på rundt 24 200 dollar på lørdag.

Imidlertid har bitcoin siden mistet støtte på $ 23.000-nivået og stupte helt til den nedre $ 22Ks-regionen. Det store spørsmålet nå er, er dette begynnelsen på den etterlengtede massive retracement?

BTC glir til $ 22.200

På mandag falt bitcoin med over $ 1800 for å slå $ 22,256. I skrivende stund har bitcoin kommet seg litt tilbake til $ 22.484,32, med 5,11% tap på dagen. Dette nedadgående trekket kommer etter at flere analytikere hadde bedt om en korreksjon etter den siste parabolen. Bellwether-kryptokurrency har fått over 220% i år, og analytikere mente at en retracement skyldtes.

Sammenfallende med BTC-prisfallet, har den amerikanske dollaren steget nær en prosent etter den økte etterspørselen i Storbritannia etter at nasjonen innførte nye COVID-19-restriksjoner. Storbritannia, som allerede har håndtert usikkerheten rundt Brexit, ble vert for en ny stamme av coronavirus som antas å være 70% mer overførbar enn den forrige.

Altcoins er også under sterkt salgspress, med eterum som faller med 7,49% for å handle til $ 602. Ripples XRP har slått $ 12,24% for å slå $ 0,51. Litecoin (LTC) er den største taperen blant de ti beste kryptovalutaene, da den legger opp til nær 13% tap.

Oddsen for en Mammoth BTC-korreksjon vil øke hvis innstrømningen i gråtoner reduseres betydelig:

Strateger hos JPMorgan Chase & Co. har antydet at en ødeleggende retracement er sannsynlig hvis strømmen til Grayscale Bitcoin Trust reduseres dramatisk.

I følge et notat skrevet av investeringsbankens analytikere på fredag, ville en slik nedgang i innstrømningen til verdens største bitcoinfond utløse en korreksjon som den som ble sett i andre halvår i fjor. På den tiden falt bitcoin over 40% fra over $ 13 000 i juni til $ 7 000-nivået i desember samme år. Dette ble rapportert av Bloomberg 21. desember.

Analytikerne forklarte at Grayscales BTC-innstrømning er „for stor til å tillate enhver posisjon som avvikles av momentumhandlere for å skape vedvarende negativ prisdynamikk.“ JPMorgan-strategene antydet da at bitcoin viser overkjøpte forhold etter at den sovende kryptovalutaen steg i været til heltidshøyder de siste ukene.

Den New York-baserte digitale kapitalforvalteren Grayscale har nå rundt 15,5 milliarder i krypto-eiendeler under forvaltning fra 19. desember. Dette er en økning på 2 milliarder dollar i løpet av mindre enn en måned. Spesielt Grayscale Bitcoin Trust har minst 13 milliarder kroner.